SZÉP Kártya - Mit tegyen a munkaadó?

Valóban jobban jár mindenki a SZÉP Kártyával? Mit jelent, hogy nincsenek rejtett költségek? Egyszerű a kártya bevezetése? Mi a dolga a munkáltatónak? Mit lehet mondani a munkavállalóknak? Praktikus válaszok.

Január elsején megújult a cafeteria juttatások rendszere - 18 ezer forintról 30 ezer forintra növekszik az étkezésre adható támogatás, a belföldi turizmus élénkítését pedig 450 ezer forintos kedvezményes keret szolgálja.

A megfelelő béren kívüli juttatások választásával a cégek több mint 30 ezer forintot is megtakaríthatnak havonta minden egyes munkavállalójuk bérköltségén - a dolgozó jövedelmétől, családi kedvezményre való jogosultságától függően 30-38 százalékkal kisebb adóterhet fizetnek a nettó juttatás után. A kedvezményes juttatás alkalmazásával évi maximum 500 ezer forintig 30,94 százalékos adó- és járulékterhet kell csak fizetni. Egyetlen dolgozó esetében havi 10 ezer forint juttatás kifizetése ilyen formában 13 940 forintba kerül, míg ha ugyanezt az összeget bérként szeretnék neki odaadni, akkor mindez 20-21 ezer forintba kerül a munkáltatónak - attól függően, hogy mekkora volt az eredeti kereset.

A korábbi élelmiszer-utalványokat az új rendszerben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott Erzsébet-utalvány váltja fel a kedvezményes adózású juttatások között. Az Erzsébet-utalvány 2012-ben az élelmiszerek mellett meleg étel vásárlására is felhasználható, az utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható

A SZÉP Kártyával 2012-től a legkönnyebben és legolcsóbban használható ki a kedvezményes béren kívüli juttatási keret. A kártya teljes egészében felváltja az Üdülési Csekket, helyettesíti - és egyszerűbbé teszi - a korábban az egészségpénztáraknál elérhető rekreációs szolgáltatások kifizetését, átveszi a kulturális utalványok szerepét, és nem utolsó sorban meleg étkezésre is használható. Csak januárban eddig több, mint ezerötszáz új elfogadóhelyet regisztráltak, így már több mint hatezer helyen lehet fizetni a kártyával - a jelentkezések folyamatosan érkeznek a három kibocsátó pénzintézet, a K&H Bank, az MKB Bank valamint az OTP Bank erre szakosodott leányvállalataihoz.

Miért jobb a SZÉP Kártya?

A SZÉP Kártya népszerűségének alapja, hogy mindenki számára olcsóbbá, egyszerűbbé teszi a cafeteria juttatások alkalmazását. A munkáltatók és a munkavállalók számára is díjmentes és ingyenes a kártya igénylése és használata, miközben a cégek számára az adminisztráció is jóval egyszerűbb, hiszen elegendő egyszer szerződniük, majd csak utalniuk kell a kívánt összegeket. A munkavállalók pedig egy olyan modern eszközt kapnak, amelynek biztonságosabb és egyszerűbb a használata.

Nincsenek rejtett költségek?

A munkáltatók számára a SZÉP Kártya további előnye, hogy nem szükséges annak kiosztásával sem foglalkozniuk - a szerződéskötés után, minden egyéb költség felszámolása nélkül a szolgáltatók kipostázzák, vagy maguk kiosztják a kártyát, ha ezt a foglalkoztató így kívánta. Nem kell jelentős utalási költségekkel sem számolni, hiszen elég egyben átutalni a minden munkavállalónak szánt összeget, amelyet a kibocsátók osztanak el a dolgozók számlái között - természetesen a munkáltató rendelkezése alapján.

Mi a dolga a munkáltatónak?

A csatlakozás rendkívül egyszerű. Keresse fel a kibocsátók - a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank - honlapjait, töltse ki és küldje el a szerződéseket, és néhány héten belül a munkavállalók megkapják a kártyájukat.

Amennyiben még többet szeretne megtudni az új cafeteria rendszerről, keresse fel a www.ujcafeteria.hu weboldalt.

Forrás: www.hrportal.hu

Prompt Portal Team 2010