Hármas siker Gödöllőn a kisgyermekes szülők foglalkoztatásáért

A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum három tagszervezete is sikeresen pályázott az „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok” elnevezésű TÁMOP pályázaton, a kisgyermekes szülők munkaerő-piacra történő visszatérését segítő témában.

Az egyik nyertes pályázó a Szent István Egyetem, amelynek „Ökomama” című projektjében kisgyermekes szülők ökoturisztikai és ökogazdálkodási képzését tervezik a gödöllői, az aszódi és a veresegyházi kistérségben.  A résztvevőket felkészítik saját biogazdálkodó vállalkozás indítására is. A projektet helyi partnerekkel, a Kontakt Alapítvánnyal és a Regina Alapítvánnyal együttműködésben valósítják meg.
A Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nyertes programjában komplex kompetenciafejlesztő és munkaerő-piaci reintegrációs program kidolgozása és megvalósítása szerepel. Vállalkozóvá válást segítő képzések, tréningek, illetve az alkalmazotti létre felkészítő képzések, tréningek valósulnak meg. Ezzel párhuzamosan a munkáltatók részére érzékenyítő tréningeket tartanak a kisgyermekes munkavállalók befogadásának elősegítésére.
A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. nyertes projektje komplex gyermekfelügyeleti szolgáltatási rendszer kidolgozását tartalmazza– játszóház, családi napközi, házi gyermekfelügyelet és gyermektábor -, valamint dajka, kisgyermekgondozó és projekt asszisztens képzési programot. Munkaadó konzorciumi partnerként a Gödöllő Coop Zrt, a Művészetek Háza Gödöllő és az aszódi Richard Fritz Kft. vesz rész a programban.
Mindhárom szervezet kifejezte szándékát a programok összehangolására annak érdekében, hogy azok egymás hatását szinergikus módon erősítve segítsék a kisgyermekes szülők zökkenőmentes visszatérését a munkaerő-piacra.
 

Prompt Portal Team 2010