Indul az ÖKOMAMA projekt

Az ÖKOMAMA címet viselő projekt kisgyermekes szülők számára kínál komplex, ökogazdálkodási és ökoturisztikai képzéssel egybekötött munkaerő-piacra történő visszailleszkedési lehetőséget. A projekt gazdája, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság és Környezettudományi Kara jelentős támogatáshoz jutott a Magyar Állam és az Európai Unió társfinanszírozásában kialakított Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretén belül.

Összesen 60 GYES-ről, GYED-ről visszatérő kisgyermekes szülőt kívánnak bevonni a gödöllői, veresegyházi és aszódi kistérségből.
A projektet 4 partnerből álló konzorcium valósítja meg, ahol a főpályázó a SZIE MKK, a partnerek pedig olyan szervezetek, akik foglalkoztatási és esélyegyenlőségi kérdésekkel foglalkoztak eddigi több éves munkájuk során is: Kontakt Alapítvány (Gödöllő), Kopernikusz Innovációs Egyesület (Budapest), Regina Alapítvány (Gödöllő).
A projekt gerincét adó 10 hónapos képzési program a magyar képzési piacon egyediként ökoturisztikai és ökogazdálkodási ismereteket foglal magába. Az oktatott ismeretkörök több, egymásra épülő, összefüggő ismeretet nyújtanak az ökológiai gazdaságon és -házvezetésen alapuló vidéki turizmus kiépítésével, megszervezésével és működtetésével kapcsolatban. Az ökológiai alapokon működő háztartás megszervezésétől a díszkert, konyhakert és gazdasági udvar kialakításán át a vendégek fogadásáig, ellátásáig, beleértve a vendégeket csábító marketinget, a saját honlap elkészítését is.
A képzés alatt és azt követően is személyre szabott tanácsadással, a visszailleszkedést, valamint az önálló vállalkozóvá válást segítő ismeretanyagok átadásával támogatják a projektben résztvevő kisgyermekes szülőket. Számukra gyermekmegőrzést, étkezést és utazási költségtérítést biztosítanak, valamint ösztöndíjat folyósítanak.
A képzésre várják mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a programban, és teljesítik az alábbi kritériumokat:
- jelenleg TGYÁS, GYED vagy GYES ellátásban részesül, vagy az elmúlt 12 hónap valamelyikében ezekben részesült
- jelenleg inaktív (nem dolgozik sem alkalmazottként, sem saját vállalkozásban)
- a gödöllői, aszódi vagy veresegyházi kistérségben lakik
- érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik
- egyéb támogatott képzésben nem vesz részt
A képzéssel kapcsolatban részletes információt találnak a www.reginanet.hu/okomama honlapon.
Jelentkezni lehet a www.reginanet.hu/okomama/jelentkezes honlapon, vagy a REGINA Fórum jótékonysági boltban (Gödöllő, Gábor Áron utca 2., Átrium Üzletház) május 31-én, valamint június 7-én csütörtöki napokon, 10 és 14 óra között. Elérhetőségek: 06 70/949-0597, info@reginakozpont.hu
Bagon, Isaszegen, Gödöllőn, Dányban, Valkón, Zsámbokon és Galgahévizen a Kontakt Alapítvány munkatársai állnak az érdeklődők rendelkezésére. Pontos időpontok tekintetében a 06 28/514 121-es központi telefonszámon kapható információ.
Jelentkezési határidő: 2012. június 15. Kiválasztás: június utolsó hete
 

 

Prompt Portal Team 2010