Elindult a GYEREVISSZA Program

A Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum aktív tagja -, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közös konzorciumban „A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban” címmel valósítja meg nyertes pályázatát az Európai Unió társfinanszírozásával, a TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0012 pályázat keretén belül.

A bonyolult címből lerövidítve GYEREVISSZA névre keresztelt projekt célja az, hogy a gyermekkel otthon töltött idő után könnyebben, zökkenőmentesen állhassanak újra munkába a szülők. A több hónapos oktatást is magában foglaló programra 2013 elejéig folyamatosan jelentkezhetnek  mindazok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (GYES) vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesültek, ugyanakkor más képzési támogatást nem kaptak és nem vesznek részt más munkaerő-piaci programban. Előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet hozzáférés.
Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után egy háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, ahol a programban résztvevők szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, illetve, hogy milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.
A személyre szabott képzéseken túl a konzorcium létrehoz egy kifejezetten ennek a célcsoportnak szóló álláskereső internetes portált, illetve a vállalkozást létrehozókat mentorálással segítik majd. A projektbe 150 olyan munkáltatót  is bevonnak, akiknek bemutatják az atipikus foglalkoztatási formákat, illetve a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket.
További információ és jelentkezés a programba: www.gyerevissza.hu
 

Prompt Portal Team 2010