Több esély a kisgyermekesek munkavállalásához

Félidejéhez érkezett a 2012. május 4-én indult „GYEREVISSZA” vagyis a gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő, a közép-magyarországi régióban megvalósuló program.

Az Európai Unió társfinanszírozásával, a TÁMOP- 1.4.3-10/1-2F-2011-0012 pályázat keretén belül a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közös konzorciumában megvalósuló projekt célja, hogy a gyermekkel otthon töltött idő után könnyebben, zökkenőmentesen állhassanak újra munkába a szülők.
A projektbe a megvalósítás két éve alatt összesen 200, az elmúlt egy évben gyesen vagy gyeden lévő kisgyermekes szülőt vonnak be, akik vállalkozók szeretnének lenni, vagy alkalmazottként mennének vissza dolgozni.

A GYEREVISSZA program képzéseire 2013. februárig több mint négyszázan jelentkeztek, akik közül eddig 166 nő és 2 férfi vehet részt a komplex munkaerő-piaci felkészítésben.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után egy háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, ahol szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, illetve, hogy milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket. A személyre szabott képzéseken túl a konzorcium létrehoz egy kifejezetten ennek a célcsoportnak szóló álláskereső internetes portált, illetve a vállalkozást létrehozókat mentorálással is segítik.

A kisgyermekesek elhelyezkedésének elősegítése érdekében a konzorciumi partnerek vállalták, hogy a projektbe 150 olyan munkáltatót is bevonnak, akiknek bemutatják az atipikus foglalkoztatási formákat, illetve a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket. Az eddig megvalósított szakmai fórumokon, tájékoztatókon 50 vállalkozás képviselője, vezetője vett részt.

A programba továbbra is várják mind a kisgyermekesek, mind az őket foglalkoztatni szándékozó vállalkozások jelentkezését, amelyet on-line módon tehetnek meg az érdeklődők a www.gyerevissza.hu honlapon.
 

Prompt Portal Team 2010