Munka-Család Egyensúly Program – bővülő gyermekfelügyeleti szolgáltatások

Sikeresen befejeződött az első képzési program a kisgyermekes szülők munkába történő visszatérését segítő Munka-Család Egyensúly Program keretében.

A programba bevont 50 kisgyermekes nő közül 10 fő kezdte el az OKJ-s dajkaképzést, akiket közel 90 jelentkező közül választottak ki, szakemberek segítségével, pályaalkalmassági vizsgálatok alapján. A képzési programban a szakmát adó képzésen kívül ECDL-START tanfolyam, fejlesztőpedagógiai csoportos tanácsadás, családi napközi üzemeltető képzés, kulcsképesség-fejlesztő tréning és munka-magánélet tréning szerepelt, ezen kívül egyéni tanácsadások segítették a program sikeres elvégzését. Az óvodai dajka szakmai vizsgát 9 fő tette le, s mindegyikük kiválóan megfelelt eredménnyel.
A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. által koordinált programban zajló további képzések – projekt asszisztens, kisgyermekgondozó, kereskedelmi felzárkóztató képzés – is befejeződnek a közeljövőben.
A projekt kisgyermekes szülők munkába történő visszatérését azzal is támogatja, hogy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltatási rendszert épít ki, amely rugalmasan tudja segíteni a szülőket a munka és a magánélet sikeres összehangolásában. Ennek keretében a már régóta működő játszóház mellett további gyermekfelügyeleti szolgáltatások is indulnak: családi napközi és nyári gyermektáborok. A szolgáltatásokat egyrészt igénybe vehetik magánszemélyek, valamint cégek, intézmények jelentkezését is várják, akik saját munkavállalóik számára vásárolhatnak helyeket. A SZIL-HÁZ Családi Napközi április elejétől fogad 1,5 – 7 éves korú gyermekeket. Nyári gyermektáborokat a 7-10 és 10-14 éves korosztályok számára szerveznek, változatos programokkal. Lesz dráma, kézműves, angol nyelvi és kalandos önismereti tábor, valamint többféle foglalkozást kombináló táborok is. A táborokat Gödöllőn, napközis táborként szervezik, gyakorlott szakemberek és pedagógusok közreműködésével. Nyáron a kisebbeket is tudják 1-2 hetes időtartamra, mintegy táborszerűen fogadni.
A Munka-Család Egyensúly Program komplex szemléletének harmadik pillére a térségi munkaadók szemléletformálása, a családbarát munkahelyi kultúra minél szélesebb körben történő elterjesztése céljából. A munkaadó partnerek számára térítésmentes esélyegyenlőségi tanácsadás és esélyegyenlőségi tréning érhető el a projekt időtartama alatt. A programban munkaadó konzorciumi tagként vesz részt a Családbarát Munkahely címet nyert Gödöllő COOP Zrt, valamint a Művészetek Háza Gödöllő, akik a kisgyermekes célcsoport tagok foglalkoztatását vállalják. Idén tavasszal harmadik munkaadó konzorciumi partnerként csatlakozott a Gödöllői Királyi Kastély.
Együttműködő partnerként kapcsolódott be a Munka-Család Egyensúly Programba a pályázatírás és projektmenedzsment profilú Arundo Tanácsadó Kft. a világítástechnikával és energiatakarékossággal foglalkozó G&G Kft és az elsősegély és búvároktatást nyújtó Underwater Holiday Kft. Mindhárom cég gyakorlati lehetőséget biztosít a projekt menedzsmentet tanuló célcsoport tagok számára.
A projektbe várják további munkaadó partnerek jelentkezését, akik igénybe vehetik a gyermekfelügyeleti és az ingyenes esélyegyenlőségi szolgáltatásokat.
Az érdeklődők a következő elérhetőségeken kaphatnak információt:

  • gyermekfelügyeleti szolgáltatások: 30/870-6304
  • esélyegyenlőségi szolgáltatások: 30/349-0299

Prompt Portal Team 2010