Családbarát Vállalat 2014. pályázat

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot hirdetett a Családbarát Vállalat 2014. díj elnyerésére kiemelkedő családbarát munkahelyi gyakorlatok elismerése céljából. A pályázat célja, hogy a családbarát szemléletre a munkáltatók is figyeljenek oda, ez legyen érték a vállalatok számára, építsék be ezt is a CSR stratégiájukba. A jó gyakorlatokat ismerjék meg minél többen, a nyertesek példáját kövessék mások is.
A Mozgalom a Díjat olyan vállalatok számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.
A pályázatot három kategóriában hirdették meg: nagy-, közepes-, és kisvállalatok számára.
Az értékelés során az alábbi szempontokat veszik elsősorban figyelembe:
1.    Van-e a vállalatnak családbarát stratégiája, van-e kismama programja, mik az elemei? Ha  tipikusan férfi munkavállalók dolgoznak a vállalatnál, van-e számukra valamilyen vállalati gondoskodás gyermek születése idején?
2.    Hogyan viszonyul a vállalat a kisgyermekes munkavállalókhoz, a gyermekek vállaláshoz?
3.    Vannak-e a vállalatnál atipikus/rugalmas munkavégzési formák? Kik vehetik/veszik igénybe?
4.    Vannak-e a vállalatnak jellemző szokásai, hagyományai a családok támogatására?  
5.    Milyen jövőre vonatkozó terveik, céljaik vannak a családbarát működés kapcsán? (felelős vállalati működés a belső állomány és/vagy külső célcsoportok felé, mely tevékenység fókusza összhangban áll a családbarát szemlélettel)
6.    Kérünk, fotókat esetleg kisfilmet is a vállalat életéből, családbarát gyakorlatáról!
Regisztráció: 2014. június 20-ig a balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címen. - A regisztrációt követően részletes kiírást, és az egyes elemek súlyozását a kiírók megküldik a jelentkezők számára.

Pályázat beadási határideje: 2014. szeptember 15.
További információ: http://haromkiralyfi.hu/

Prompt Portal Team 2010