Diplomamentő program – pályázat nyelvvizsgára felkészítő képzésre

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közzétette Diplomamentő program című pályázati felhívását természetes személyek részére. A program a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, B1 vagy a feletti szintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános középfokú (B2) komplex, írásbeli vagy szóbeli vizsga sikeres teljesítéséért.

A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló természetes személyek államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében.

A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

A pályázati felhívásra csak olyan természetes személy jelentkezhet, aki az alábbi feltételeknek megfelel:

  • államvizsgáját hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítette és erről rendelkezik a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti igazolással, miszerint diplomáját a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezte meg;
  • a felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban nem áll;
  • rendelkezik legalább alapfokú, B1-es tudásszinttel abból a nyelvből, melyre jelentkezni kíván (erről igazolás nem szükséges).

Angol, német és francia nyelvi képzések pályázhatóak, 120, 180 vagy 240 óra időtartamban.

A pályázat benyújtása a rendelkezésre álló támogatási keret erejéig, de legkésőbb 2014. december 31-ig lehetséges.

Pályázati felhívás és további információ ITT.
 

Prompt Portal Team 2010