Jó szakmával biztos az elhelyezkedés

Magyarországon az európai átlagnál valamivel gyorsabban növekszik a fiatal munkanélküliek aránya. Bár országos szinten az alacsonyan képzett fiatalok körében magas a munkanélküliség, a munkaügyi központ adatai szerint Gödöllő térségében egyre nehezebb az elhelyezkedés a szakmával nem rendelkező érettségizettek számára is. Az érem másik oldala viszont, hogy a térségben hiányszakmák jelentkeznek, amelyekben versenyképes fizetéssel várják a szakembereket.
Piacképes szakmát érettségi után is lehet tanulni, amelyre Gödöllőn a Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium intézménye számos lehetőséget nyújt.
Az iskola az utóbbi 5 évben megújította képzési szerkezetét a helyi munkaerő-piaci igényeknek megfelelően, és jól működő kapcsolatokat alakított ki a helyi munkaadókkal. Ezekből is kiemelkednek a Siemens konszernnel, a BKV Zrt-vel és a gödöllői gyógyszeripari cégekkel kötött együttműködések. Gyakori eset, hogy a gyakornokokat fogadó munkaadó partnerek a képzés után rögtön munkaszerződést ajánlanak a jó teljesítményű diákoknak.
A diákoknak lehetősége van európai mobilitások keretében külföldi tanulmányúton részt venni, többek között a németországi Giessen-ben található, húsz éve partnerségben együttműködő Theodor Litt iskolában. A külföldön töltött gyakorlat a tapasztalatok alapján még tovább növeli a sikeres elhelyezkedés esélyeit.
A Madách iskola a 2014/2015 tanévben autószerelő, karosszérialakatos, elektronikai műszerész, eladó, festő-mázoló-tapétázó, fodrász, ipari gépész, hegesztő, női szabó és villanyszerelő szakmákban indít képzéseket. Az elektronikai műszerész, hegesztő és villanyszerelő szakmák hiányszakmáknak minősülnek. Ezekben a szakmákban az elhelyezkedési esély még jobb, valamint a tanulmányok ideje alatt a tanulmányi átlagtól függően 10.000-30.000 Ft havi ösztöndíjat kapnak a tanulók.
Az érettségivel rendelkező diákok augusztus végéig folyamatosan jelentkezhetnek a szeptemberben induló 2 éves szakképzésekre a Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium intézményébe. A képzésekről és a jelentkezés módjáról további információ az iskola honlapján olvasható: www.miszki.hu

Prompt Portal Team 2010