Így térül meg az egészségfejlesztés a vállalatok számára

Nem csupán a táppénz, a munkából való kiesés költségei csökkennek, hanem produktívak, és energikusabban látják el feladataikat a fitt dolgozók. Emellett az egészségfejlesztés bizonyítottan növeli a munkavállalói lojalitást, és a vállalati imázsformálás fontos eszköze.

Egészségesség, produktivitás, kreatív és hatékony munkavégzés, motiváltság – így jellemezhetnénk az ideális munkaerőt. Napjainkban kulcskérdéssé vált a dolgozói jóllét támogatása, ám ennek módja és eredményessége gyakorta bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában. De munkáltatóként mit tehetünk mindez eléréséért és fenntartásáért? A válasz egyszerű!

Vény nélkül a fizikai és mentális egészségért

A rendszeres testmozgás szervezetre gyakorolt jótékony hatása nem vitás. A vállalati mozgásprogramok bevezetése a tengerentúlon már a 90’-es évek elején jól bevált gyakorlatnak számított. Egy kanadai felmérés szerint 25 százalékos növekedés a dolgozók fizikai aktivitásában, össztársadalmi szinten 0,25–1,5 százalékkal növeli a munkaerő termelékenységét.

A felmérést számos vállalat is bizonyította: az Union Pacific Railroad mozgásprogram bevezetésének hatására 80 százalékkal nagyobb termelékenységről, valamint 75 százalékkal jobb koncentrációképességről számolt be, a Johnson & Johnson eredményei a munka iránti pozitív attitűdváltozást hangsúlyozták, a NASA-nál pedig 12,5 százalékkal jobb állóképességet, növekvő kitartást és javuló döntéshozatali képességet mértek.

A mozgás mindemellett csökkenti a túlsúly, szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, a stresszt és az az által okozott szövődményeket, valamint küzd a magas vérnyomás ellen. A mozgáshiány tehát nem csak a hangulatra, közérzetre, hanem az egészségre is nagyban hatással van. Egy kutatás szerint a magyar emberek életéveik 13 százalékát élik betegen, melynek okát a munkaadók csaknem 60 százaléka a fokozott stresszben látja. A stressz valóban kulcskérdés: a magyarok 40 százaléka esik át életében depresszión, így a stressz és annak megfelelő kezelése közüggyé nőtte ki magát, melyre a rendszeres mozgás az egyetlen vény nélkül kapható, hosszú távú gyógymód.

Munkáltatóként a produktívabb, lojális dolgozókért

De melyek azok a konkrét előnyök, melyeket a munkaadó tapasztalhat dolgozóival kapcsolatban? A termelékenység és a kreativitás, valamint a munkavállalói elkötelezettség megnövekedése mellett nő a motiváció és jobb munkahelyi kapcsolatok alakulnak ki. Mozgással hatékonyan kezelhetők az idősödéssel járó problémák, valamint a betegségek, sérülések, és az abból fakadó kártérítési költségek is lefaraghatók.

Napjainkban nehéz a dolgozók egyedi igényeire szabott lehetőséget találni, ám Sportkártyával ez nem okoz problémát többé. A kínálatban jelenleg 269 elfogadóhelyen, csaknem száz féle mozgásforma közül lehet választani ízléstől, kortól, nemtől és igénytől függően.

Sokan a klasszikus mozgásformák hívei, mint a futás, a tánc, vagy éppen az aerobic, ám a magyarok nagy része szívesen próbál ki olyan új lehetőségeket, mint a speedfittness, vagy éppen a flabélos. Akadnak olyanok is, akik az összetett sportokat választják szívesebben, ilyen például a boot camp, vagy éppen a crossfit. Végül, de nem utolsó sorban az extrém sportokat kedvelők is számos lehetőséget találhatnak.

Ráadásul a Sportkártya cafeteriába való beépítése is egyszerű, jól bevált gyakorlatnak számít. Adózási szempontból pedig kedvezőbb, mint ugyanekkora összeg munkabérként való elszámolása.

Forrás: hrportal.hu
 

Prompt Portal Team 2010