Kötelező felmérni a munkahelyi stresszt?

A munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt fontos, hogy alaposan ismerjék a munkahelyi stressz feltérképezésére érvényes törvényi előírásokat.

Ezeket pszichoszociális kockázati tényezőkként vizsgálják, mivel a munkahelyi stressz nem egyéni, hanem kollektív probléma. Magyarországon a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIIII törvény 2008. január 1-jétől hatályos módosítása emelte törvényi szabályozás szintjére a pszichoszociális kockázatok felmérését és csökkentését, mely így munkáltatói kötelezettséggé vált.

A munkahelyen számos stresszforrás van hatással a munkavállalóra, amelyek összefüggésben lehetnek később munkahelyi balesettel, vagy lelki eredetű megbetegedésekkel. A leggyakoribb stresszorok a túlterheltség, az elismerés hiánya, a túl sok felelősség megfelelő jutalmazás nélkül, a bizonytalanság, valamint a rossz környezet. A 2011. évi CXCI törvény módosította a szabályozást, amelynek értelmében a munkáltató a kockázatértékelést a tevékenység megkezdése előtt köteles elvégezni, majd azt követően legalább háromévente kell megismételnie. Arra viszont nincs előírás, hogy ez milyen eszközzel és hogyan történjen meg.
A pszicho-szociális kockázatok értékelését általában komplex, többféle módszerre épülő felmérésekkel végzik egészségfejlesztéssel foglalkozó cégek. Ennek jellemző részeszközei a kérdőív, a megfigyelés, valamint az egyéni és fókuszcsoportos interjúk. A felmérések eredményeit statisztikai módszerekkel értékelik ki, és egy részletes, átfogó tanulmányt készítenek a cégek számára, javaslatokkal kiegészítve a munkahelyi stressz csökkentésére.
A Stressz-M online stresszkutató rendszer (amelyet az Alternatíva Tanácsadó Csoport Gödöllő, a foglalkoztatási paktum tagja) dolgozott ki) a törvényi előírásoknak megfelelően képes felmérni a pszichoszociális kockázatok aktuális állapotát a munkahelyi szervezetekben. Egyéni és vállalati szinten is használható, kitöltése személyenként kb. 25-30 percet vesz igénybe.  Az eredmények aktuális és átfogó helyzetképet mutatnak meg a vizsgát kollektíva működéséről, az operatív szervezeti folyamatok a munkavállalókra gyakorolt hatásáról, valamint a vezetőkről és az elégedettségről. A kapott információk felhasználhatók a szervezetfejlesztési folyamatok alátámasztására, a fejlesztendő területek és kompetenciák beazonosítására, valamint a munkahelyi egészségfejlesztési tervekhez szükséges információk begyűjtésére is. A felmérés számszerűsíti és összehasonlíthatóvá teszi a stresszt, egyéni – csoportos és szervezeti szinten is.
A BME Ergonómia és Pszichológia tanszék kutatást indít a Stressz-M online mérőeszköz-rendszer validálására. Országos kutatás keretében maximum 50 fős mintavétellel ingyenesen kipróbálható a rendszer egy előzetes regisztrációt követően.

Az adatfelvétel időszaka: 2015. március 31. - május 29.
A kutatás vezetője: Dr. Kun Ágota BME Egyetemi Adjunktus
Elérhetőség: http://stressz-m.hu/stressz-m-tajekoztato/ E-mail: kutatas@erg.bme.hu
További információ: 06-1 700 4199 (munkanapokon 08.00-20.00 óráig)

A program bemutatásra kerül a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum április 14-én Gödöllőn megrendezendő Foglalkoztatási Fórumán.

A tervezett kutatásról és a kapcsolódó programokról a tanszék 2015. április 16.-án 13.00-15.00 között nyilvános tájékoztatót tart. (Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja. 2. Q épület A szárny I. emelet)

 

Prompt Portal Team 2010