A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzete az Üzleti kávézóban

Az áprilisi Üzleti kávézó a nők munkavállalását támogató atipikus munkaformák elterjedéséért dolgozó JÓL-LÉT Alapítvány, és a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Motiváció Alapítvány közös programját mutatja be.

2014-ben átfogó kutatást végeztek a sérült gyermeket nevelő nők munkavállalási lehetőségeiről, és ez alapján egyértelmű vált, hogy kizárólag szektorközi együttműködéssel, a szakmai és civil szervezetek, önkormányzati intézmények és helyi munkáltatók együttes elköteleződésével lehet a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők helyzetét érdemben megváltoztatni.

Az Üzleti kávézó keretében

  • bemutatják az országos kutatás eredményeit – és ezen keresztül a sérült gyermeket nevelő nőket
  • megosztják a kutatás eredményei alapján kidolgozott munkaerő-piaci szolgáltatási modellt – amely épít az együttműködésre
  • konzultáció keretében a résztvevőkkel átgondolják, milyen helyi kezdeményezések működnek, és milyen együttműködési lehetőségeket látunk a foglalkoztatási lehetőségek bővítése érdekében.

Az üzleti kávézó
időpontja : 2016. április 8. péntek  9-11 óra
helyszíne : Erzsébet Királyné Szálloda Szekcióterem, Gödöllő, Dózsa György út 2.
téma: A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkavállalási lehetőségei a régióban
előadó: Kánya Kinga (JÓL-LÉT Alapítvány) és Tánczos Zsuzsanna (Motiváció Alapítvány)  

A rendezvényre előzetes regisztráció szükségesa REGISZTRÁCIÓ linken keresztül, legkésőbb április 6-ig.

Ez alkalommal a rendezvény ingyenes a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott „NÓRA-TÁMASZPONT” projekt jóvoltából.

Az Üzleti kávézók célja az aktuális információk nyújtásán túl, hogy a térségi partnerek feltérképezzék egymás tevékenységét, ismeretségi rendszerét és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyekből jövedelmező együttműködés vagy üzlet születik. A találkozók nyitottak, azokra paktumon kívüli szervezeteket is várunk.

 

Prompt Portal Team 2010