Bemutatkozott a Nóra-Támaszpont Program Gödöllőn

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők, elsősorban anyák helyzete számos szempontból nehéz. Nemcsak gyermekük ellátása okoz számukra kihívást, de gazdasági önállóságuk életminőségük javulása érdekében fontos, hogy munkát is tudjanak vállalni, és saját jövedelmük legyen. Azonban számos tényező hat ez ellen, aminek következtében a sérült gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci részvételi aránya rendkívül alacsony.    
Gödöllőn április 8-án mutatták be a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítását célzó Nóra-Támaszpont programot és munkaerőpiaci szolgáltatási modellt a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum Üzleti Kávézó rendezvényén.
A Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közös projektjében lefolytatott  kutatás rávilágított, hogy a  sérült gyermek ellátásával többségében a nők magukra maradnak, ami akadálya a munkába állásnak a megfelelő szolgáltatások hiányában, emellett a  fogyatékos gyermeket nevelő nők a munkaerő-piacon láthatatlanok és nincsen olyan szakmapolitikai intézkedés csomag, amely e nők élethelyzetét és a gyermek fogyatékosságát komplexen képes kezelni, javítani.
A rendezvényen résztvevő helyi szakmai és civil szervezetek, valamint munkaadók képviselői  alátámasztották, hogy ez a csoport komplex támogatást igényel ahhoz, hogy a speciális élethelyzetből fakadó nehézségekkel megbirkózzon.
A program által kidolgozott szolgáltatási modell hatékonyan képes figyelembe venni a sérült gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetét, igényeit és lehetőségeit. Kiterjed azokra a családi, intézményi és munkaerő-piaci tényezőkre, amelyek jelentősen befolyásolják munkavállalásukat. Egyéni és csoportos kompetencia-fejlesztés, a társas kapcsolatok bővítése, az érdekérvényesítő képesség javítása révén a program támogatja a munka világába való visszatérést.
A Nóra-Támaszpont program révén megelőzhető az érintett nők tudásának és szakmai tapasztalatának elavulása, fizetett munkájuk révén pedig megerősödik nemcsak társadalmi, de a családban betöltött státuszuk is. A program sikerét nagyban elősegíti a családon belüli egyenlő munkamegosztás és a rugalmas munkáltatói gyakorlatok terjedése.
A rendezvényen résztvevő szakemberek az előadást követően közösen gyűjtöttek javaslatokat a program helyi megvalósítása érdekében a célcsoport elérésére, igény alapú szolgáltatások kialakítására, kiegészítő, a nők egyéni idejét lehetővé tevő szolgáltatásokra, a munkavállalás lehetőségeire, valamint a munkáltatók érzékenyítésére.

Prompt Portal Team 2010