Paktum hírlevél - 2012. április

2012.04.02

INGYENES WEB 2.0 ALKALMAZÁSOK HASZNÁLATA A VÁLLALKOZÁSOK MINDENNAPI GYAKORLATÁBAN
 

2012.04.04

Új szolgáltatást kínál 2012-től a PMK Munkaügyi Központ Gödöllői Kirendeltsége. Ingyenes jogi tanácsadást vehetnek igénybe magánszemélyek és vállalkozások egyaránt. A tanácsadás a munkáltatóknak, a vállalkozást alapítóknak és a munkavállalóknak hasznos segítséget nyújthat akár a cégalapítással, a foglalkoztatás jogi kérdéseivel kapcsolatban, akár munkaviszony létesítése, megszüntetése vagy egyéb munkajogi problémák esetében.

2012.04.05

A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum három tagszervezete is sikeresen pályázott az „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok” elnevezésű TÁMOP pályázaton, a kisgyermekes szülők munkaerő-piacra történő visszatérését segítő témában.

2012.04.05

2012. április 18-án kerül megrendezésre a Szent István Egyetem (SZIE) következő állásbörzéje Gödöllőn, az egyetem aulájában. Ebben az évben elsőként az egyetem Gépészmérnöki Kara az Állásbörzével egy időben tartja kooperatív képzési programját, a Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzét, ezzel is elősegítve a munkaerőpiac résztvevőinek személyes és eredményes találkozását.

2012.03.23

Az áprilisi üzleti reggelin kitekintünk a nagyvilágba: témáink a nemzetközi piacra lépés, partnerkeresés, és ehhez kapcsolódóan az angol nyelvű szakképzés.
Az üzleti reggelik célja az aktuális információk nyújtásán túl, hogy partnereink feltérképezzék egymás tevékenységét, ismeretségi rendszerét és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyekből jövedelmező üzlet születik, akár azonnal, ott a helyszínen. A találkozók nyitottak, azokra paktumon kívüli szervezeteket is várunk.

2012.04.05

A Foglalkoztatási Fórum a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum parlamentjeként működik. A kistérség lakosainak számára is nyilvános rendezvényen a résztvevők információt szerezhetnek a kistérség aktuális foglalkoztatási helyzetéről, a paktum tevékenységeiről az elmúlt fél évben, valamint azokról előnyökről is tájékozódhatnak, amelyet a paktumban való részvétel jelent.

Hírek

Válogatás az országos sajtó híreiből

2012.04.04

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek „A munka és a magánélet összehangolását segítő (munka)helyi kezdeményezések” című pályázatok.

2012.04.05

Alig néhány hónapjuk maradt a cégeknek, hogy felkészüljenek a Munka Törvénykönyvének új szabályaira. Sok cég vezetője mostanáig nem szembesült azzal, hogy az új szabályozás egyes elemei jelentősen megváltoztatják majd a munkaviszonyok kezelését. Egyes vállalkozásoknak teljesen át kell alakítaniuk az eddigi gyakorlatukat. Íme a legfontosabb új szabályok.

Prompt Portal Team 2010