Paktum hírlevél - 2012. február-március

2012.02.22

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2012. március 8-án csütörtökön 10.00-14.00 óráig a TÁMOP 1.1.4 „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” elnevezésű kiemelt projekt keretében kistérségi munkaerő-piaci fórumot rendez.

2012.02.28

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre került a "Foglalkozatási megállapodások támogatása" című konstrukció. A kiírás célja a helyi foglalkoztatási együttműködések (foglalkoztatási paktumok) által kidolgozott, a térségi foglalkoztatáspolitikai célok elérését segítő akciótervek projektjeinek támogatása.

2012.02.28

A márciusi üzleti reggeli rendhagyó módon a hónap első szerdáján kerül megrendezésre. Az üzleti reggelik célja az aktuális információk nyújtásán túl, hogy partnereink feltérképezzék egymás tevékenységét, ismeretségi rendszerét és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyekből jövedelmező üzlet születik, akár azonnal, ott a helyszínen. A találkozók nyitottak, azokra paktumon kívüli szervezeteket is várunk.

2012.02.28

2012. április 18-án kerül megrendezésre a Szent István Egyetem (SZIE) következő állásbörzéje Gödöllőn, az egyetem aulájában. Ebben az évben elsőként az egyetem Gépészmérnöki Kara az Állásbörzével egy időben tartja kooperatív képzési programját, a Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzét, ezzel is elősegítve a munkaerőpiac résztvevőinek személyes és eredményes találkozását.

Tagok

Paktum tagok bemutatása

2012.01.27

Szeretné, ha
•    könyvelőjére megbízható munkatársként tekinthetne?
•    egyedi igények szerint felépített havi jelentést kapna kézhez, cége aktuális helyzetéről?
•    naprakész információi lennének a vevőkkel szembeni követeléseiről?
•    a könyvelője a problémák megelőzésében is segítene?
•    rendszeresen tájékoztatást kapna a vállalkozását érintő aktuális hírekről?
•    az adatokat elegendő lenne egyszer rögzíteni a különböző célú felhasználásokhoz?

Hírek

Válogatás az országos sajtó híreiből

2012.02.28

Teljesítette a tavalyi 9.500 milliárd forintos bevételi tervet az adóhatóság; az idén 10.500 milliárd forintot kell beszednie, jelentős részét áfából, amelynek ellenőrzése az idén is kiemelt feladat - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese az MTI-nek.

2012.02.28

Csaknem kétmillió forint értékű üzlet kötetett és kilenc "civil" szolgáltatás talált gazdára a tavaly novemberi Civil Liciten. A fenntarthatósági árverés modellje szerint a cégek a támogatásért értéket kapnak cserébe. Kíváncsiak voltunk, hogyan hasznosították a megvásárolt szolgáltatásokat és hogyan tudnak együttműködni a civilekkel. Az IFUA és a Nextent például továbbadták a szolgáltatásokat, így kétszer hasznosult a támogatásra szánt pénz.

Prompt Portal Team 2010