Paktum hírlevél - 2012. nyár

2012.08.08

„Első munkahely garancia" néven 3 milliárd forintos munkaerő-piaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program célja a pályakezdőket sújtó munkaerő-piaci feszültség kezelése, a fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása, az első munkahely megszerzésének elősegítése, valamint a szükséges munkatapasztalat megszerzésének biztosítása.

2012.08.08

Kisgyermekes szülők munkaerő-piaci reintegrációját segítő program indul 2012. októbertől a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Társadalmi Diverzitás Programjának keretében Gödöllőn, a TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0005 számú, „Munka-Család Egyensúly Program a kisgyermekes szülők sikeres foglalkoztatásáért” című projekt keretében.

Hírek

Válogatás az országos sajtó híreiből

2012.07.02

Július 1-je után a határozott idejű munkaszerződés is felmondható, a munkáltató munkaidőn kívül is ellenőrizheti a munkavállalót. Az új Munka törvénykönyve nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben az általános magatartási követelményekre, erényének tekinthető, hogy jobban tisztáz olyan fogalmakat, mint a munkaidő, pihenőidő, aminek szabályozása egyébként is bonyolult. Bár vasárnaptól új időszámítás kezdődik a munka világában, a HR-esek több mint a fele egyelőre kivár a módosításokat illetően.

2012.07.02

Több mint félmilliárd forintot fordít a kormány a jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztésére. A jelnyelvi tolmácsot könnyebb lesz elérni, a munkaadókkal is beszélni tudnak majd a munkahelyeken, így a siketek és nagyothallók jobb munkavállalók lehetnek.

Prompt Portal Team 2010