G&G 2008 Kft.

A G&G 2008 Kft. gödöllői családi vállalkozás, amely 3 éve foglalkozik fénycsöves és egyéb világítási rendszerek korszerűsítésével.

    A mai modern ember egyre több időt tölt el mesterséges megvilágítású helyen. Kevesebb lehetősége van kinn, a szabadban természetes fény mellett dolgozni, ezért a világítástechnika egyre nagyobb létjogosultságot nyer. Célkitűzésünk a villamos energia hatékonyabb, gazdaságosabb, s ezáltal környezetkímélőbb felhasználása.

   Több éve tapasztaljuk munkánk során, hogy - még a nagyobb vállalatoknál is - a mesterséges megvilágítás jellege és annak kivitelezése több jelenlegi és jövőbeni problémát rejt magában. Gyakran találkozunk felméréseink során olyan - még működő - fénycsöves világítótestekkel, amelyek fojtótrafói, kondenzátorai, illetve foglalatai elöregedtek, sőt megégtek, a vezetékek szigetelése elporladt, a lámpatestekben pedig a tükröző fehér felület megmattult.

   A nálunk is átvételre kerülő Európai Uniós szabványok és munkavédelmi előírások egyre magasabb megvilágítási szinteket írnak elő mesterséges környezetünkben, melyeknek az előbb említett armatúrák már nem tudnak megfelelni. Karbantartásuk jelentős műszaki, megbízhatósági, valamint baleset- és tűzveszélyességi kihívást jelent, ráadásul nemcsak potenciális veszélyforrások, de jelentős „energianyelők” is.

   Egy régi, hagyományos fénycsöves lámpatest például 25-50 %-kal több elektromos energiát fogyaszt, mint a korszerű elektronikus változata, amelynek ráadásul még 8-10 %-kal nagyobb a fényereje is. Azonban nem szükségszerű, hogy az összes ilyen lámpatestet újra cseréljék le, mert a minőségüktől függően, lehetséges, hogy ezek felújítása sokkal gazdaságosabb.

   Mi megadjuk a választ arra, hogy egy üzemeltetőnél mi a legkedvezőbb megoldás arra, hogy a világítási rendszerét a leggazdaságosabban újítsa fel, vagy részben cserélje le, és ugyanakkor jelentős mennyiségű elektromos energiát is megtakaríthasson.

   Kiszámítjuk Önöknek, hogy egy ilyen korszerűsítésnek mekkorák a költségei, ezzel mennyi energiát fognak megtakarítani és hány hónap alatt fog ez a korszerűsítés Önöknek megtérülni.

   Az alábbi szolgáltatásokkal állunk az Önök rendelkezésére:

-     Felmérjük a cég teljes világítási rendszerét - kültérit és beltérit egyaránt - az összes lámpatestet egyenként osztályozva, minőségi és energetikai szempontból;

-     Lehetőség szerint, a gyengébb osztályzatú lámpatestek 8-10 %-át szét is szereljük, és megmérjük a valós áramfelvételüket, valamint a kritikus helyek hőmérsékletét;

-     Épületenkénti lebontásban, táblázatokban foglaljuk össze a jelenlegi minőségi és energetikai állapotokat, valamint az általunk  javasolt felújítás után várható hasonló helyzetet;

-    Külön azonosítjuk és hívjuk fel a figyelmet az azonnali lecserélésre javasolt baleset- és tűzveszélyes lámpatestekre;

-    Költségkalkulációt készítünk az ajánlott korszerűsítési és beruházási igényről;

-    „Cash flow” és megtérülési diagramok segítségével ábrázoljuk a várható gazdaságossági mutatókat;

-     Igény szerint, többszöri személyes konzultációt is biztosítunk a leendő világítástechnikai korszerűsítés megtervezéséhez.

 

Lássunk egy gyakorlati példát:

   Egy kísérleti projekt során a Gödöllői Önkormányzat aktív részvételével a Kazinczy Körúti Óvodában egy csoportszobát alakítottunk át.

   Az armatúrák megbontása után kiderült, hogy meglepően jó állapotban voltak a benne található foglalatok, így lehetőség nyílt T8-T5 átalakítókkal felújítani a lámpatesteket.

   A Gödöllői Önkormányzat főenergetikusával a szerelés előtt és után is végeztünk méréseket, melyek az alábbi eredményeket hozták:

    Az áramfogyasztás 49,5% -kal csökkent
    A fényerő több ponton mérve, átlagosan 76%-kal nőtt
    A fénycsövek nem vibrálnak, kímélik szemünket.

Így elértük, hogy gyermekeink kevesebb energiát fogyasztva, jobb fényviszonyok mellett töltsék óvodai mindennapjaikat, és a foglalkozások, a játéktevékenység során szemük ne legyen kitéve a káros hatásoknak.

További információkat, árajánlatot az alábbi elérhetőségen tud kérni:

 info@gandg2008.hu

Prompt Portal Team 2010